Det er alltid like mye spekulasjoner før og under julehandelen om hva som blir den gaven som nesten alle får under treet akkurat det året. I 2013 ble vinneren av årets julegave Google Chromecast og i 2014 ble nettbrettet den store vinneren. I 2015 fortsatte trenden med elektroniske gaver, og smartklokker og treningsarmbånd ble de viktigste gavene under treet.

5754833-christmas-present

I 2015 ble Apple Watch lansert og det skapte en enorm interesse for smartklokker. Det er en mini-datamaskin som er designet for å bæres på håndleddet. Du får alle dine notifikasjoner øyeblikkelig på armen, du kan måle din daglige aktivitet, du kan kontrollere musikken ved kun å bruke stemmen og skrive hurtigmeldinger til dine kjære. Apple Watch har blitt svært populær, særlig fordi den kombinerer klokke- og datamaskinaspektet med funksjoner som et treningsarmbånd.

I fjor var det virkelig året for treningsarmbånd. De nøytrale armbåndene har vært på markedet i flere år, men teknologien ble enda bedre i 2015 og de fikk flere funksjoner som gjorde dem svært attraktive for de aller fleste. Et treningsarmbånd teller skritt, måler søvnkvaliteten, informerer om kaloriforbrenning og noen av dem måler til og med pulsen din direkte på håndleddet. Det interessante med treningsarmbånd er at du kan lese av all informasjonen på en app på telefonen, slik at ikke selve armbåndet må brukes til å vise betydningsfull langsiktig informasjon og trender.