Den største fotballkampen i Norge i 2015 var kampene mot Ungarn i EM-kvalifiseringen i november. Det var playoff-kamper som ble det siste hinderet for Norge på veien mot EM i Frankrike i 2016. Før kampene kalte ekspertene det for en drømmetrekning for Norge, og at det var enorme muligheter for at Norge fikk lov til å bli med i et mesterskap. Men slik ble det ikke.

2280677-soccer-ball-on-the-grass

Den første kampen mot Ungarn ble spilt på Ullevaal 12. november. Det var den viktigste landskampen på mange år, og håpet var sterkt om å holde nullen og gå seirende fra stadion. Men den gang ei. De norske guttene tapte 0-1 og skaffet seg et svært vanskelig utgangspunkt for returkampen som ble spilt 15. november. Norge dominerte stort sett hele veien, men de klarte ikke å sette ballen i mål.

Den andre kampen mot Ungarn ble spilt i Budapest 15. november. Det var en vanskelig, men svært viktig kamp for Norge. Per Mathias Høgmos menn forsøkte å snu trenden som startet på hjemmekampen, og målet var å sende Norge til et sluttspill for første gang på 16 år. Men det gikk dessverre ikke slik. Norge tapte 2-1 mot Ungarn, hvorav ett av målene til Ungarn ble scoret av nordmannen Markus Henriksen. Årets største og viktigste fotballkamp endte i katastrofe, og Norge måtte atter en gang kaste inn håndkleet og glemme håpet om å spille på de høyeste nivåene.