I november 2015 ble endelig det første Norgesmesterskapet i poker arrangert på norsk jord. Etter innledende regionale mesterskap i fem byer: Oslo, Kristiansand, Bodø, Bergen og Trondheim, som samlet hele 1600 deltakere, var det duket for Norgesmesterskap i poker over seks dager på Gardermoen. Tidligere har nemlig Norgesmesterskapene i poker funnet sted i utlandet, arrangert av Frode Fagerli hele 14 ganger.

poker

Dette norgesmesterskapet vil også finne sted i utlandet, nærmere bestemt i Dublin, for 15. gang i 2016. I tillegg til dette er også Norsk Pokerforbund i gang med planleggingen og arrangeringen av det andre Norgesmesterskapet i poker på norsk jord i 2016. Gjennomføringen av årets mesterskap var en stor suksess som de nok ønsker at skal gjenta seg, og det er gode grunner til å tro at det mest sannsynlig vil være enda flere deltakere i 2016 enn det var under fjorårets mesterskap. Dette er gode nyheter for poker-Norge!

2010 WSOP Main Event_Day 2ADa det første Norgesmesterskapet i poker endelig fant sted på norsk jord i november 2015, kan man trygt si at det ble et spesielt mesterskap for mange, men kanskje aller mest for den norske pokerlegenden Thor Hansen (68). Det var nemlig slett ingen selvfølge at Hansen skulle få oppleve dette ettersom han lider av uhelbredelig kreft. Men sykdommen viste seg å ikke være et hinder for legenden, som selv har vært en aktiv forkjemper for legalisering av pokerspilling i Norge. Hansen har lenge vært bosatt i Las Vegas og har hatt en fantastisk karriere i utlandet. Han har blant annet to titler i WSOP (VM i poker) i 1988 og 2002, og én EM-tittel på merittlisten. Hansen har faktisk spilt seg til pengepremier i WSOP hele 46 ganger per september 2010, og det er bare et fåtall spillere som har klart dette flere ganger enn ham.

I Norgesmesterskapet deltok også det unge pokertalentet Felix Stephensen som kanskje er mest kjent for sin pokerspilling online. Men denne spilleren har også deltatt i mange turneringer, blant annet i European Poker Tour (EPT) organisert av Poker Stars, sist i 2015 hvor han dessverre ble slått ut før pengepremiene. Men hans største bragd hittil er at han faktisk tok andreplassen i WSOP i 2014, kun slått av svensken Martin Jakobson. Under NM i 2015 var det dermed duket for dyst mellom det unge pokertalentet Stephensen og den eldre pokerlegenden Hansen, som sammen med flere hundre andre deltok i Main Event og håpet på den første Norgestittelen i poker på norsk jord.

Felix_Stephensen_2may15

Men erfaren pokerlegende til tross, Hansen måtte etter hvert se seg slått av den unge og talentfulle Stephensen, samt en del andre spillere. Og det var også Stephensen som til slutt stakk av med den første Norgesmestertittelen i poker på norsk jord, og han uttalte til media at han ikke kunne beskrive med ord hvordan det føltes. Thor Hansens glede over å delta i denne spesielle anledningen ble heldigvis ikke overskygget av tapet, spesielt ikke ettersom legene fire år tidligere hadde gitt ham maksimalt to år igjen å leve.

Med andre ord, ingen tvil om at denne mannen har en unik stå-på-vilje. Han uttalte til VG at det til tross for tapet, hadde vært en fantastisk opplevelse, og at han var ydmyk og takknemlig for å ha fått oppleve dette mesterskapet i Norge, noe han ikke hadde sett for seg i 2012 da han returnerte til hjemlandet etter en lang karriere i USA. Forhåpentligvis er Hansen også til stede under det kommende Norgesmesterskapet i poker i 2016, så får han kanskje en mulighet til revansj over Stephensen.