Året 2015 var et begivenhetsrikt år. De store nyhetene sto i kø og engasjementet var stort både hos medier og hos de aller fleste nordmenn. Stikkordene er oljekrise, flyktningkrise, terror og Donald Trump.

2062161-magnifying-glass-news

Oljekrisen ble et mye omtalt fenomen i 2015. Oljebransjen kuttet så mye som 26 000 oljejobber kun i 2015, og det har vært flere i 2016. Oljeprisene er rekordlave og det er ingen tegn til bedring. Det gjør at den norske økonomien går dårligere og det blir vanskeligere og vanskeligere for folk å komme i jobb.

Flyktningkrisen har vært et omdiskutert fenomen i hele 2015. Den enorme migrasjonsstrømmen fra Syria begynte med båtflyktninger som druknet i Middelhavet og fortsatte med et enormt antall mennesker som forsøkte å ta seg til det europeiske fastlandet og videre til tryggheten her i nord. Nye, strenge regler ble innført i Norge, Sverige og Danmark, og diskusjonene raste om vi skulle ta imot flyktningene eller sende dem tilbake dit de kom fra.

Gruppen «Islamske Stat» har herjet i store deler av verden. Den fundamentalistiske islamske organisasjonen er velkjent for å ha gjennomført barbariske terroraksjoner mot blant annet Tunisia og Paris i 2015, og den har blitt hele verdens store skrekk.

Donald Trump har vært en stor snakkis i 2015. Den amerikanske milliardæren meldte seg på presidentvalget og stilte som republikansk nominasjonskandidat i USA, og har fått så mange tilhengere at det er en realitet at han kanskje kan bli den republikanske kandidaten i 2016. Trump har fått massiv kritikk på grunn av sine drøye utspill om kvinner, meksikanere, muslimer og nåværende president Barack Obama.